NOĆ SU PROVELI U ZATVORU: Posavec ispitan u USKOK-u, a Kovača čeka to danas

Prvi osumnjičenici iz najnovije afere, među kojima je i međimurski župan Matija Posavec jučer su dovedeni na ispitivanje u USKOK. Noć su proveli u pritvoru.

Izvor: Media servis

U drugom kraku jučerašnje policijske akcije uhićen je i SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač, kojemu je Mandatno imunitetno povjerenstvo ukinulo imunitet.

On bi trebao biti ispitan danas. Podsjetimo, uhićeno je ukupno šest osoba.

Navodno je župan Posavec snimljen u svom uredu kako uzima 10 tisuća kuna koje mu je navodno dao jedan od osumnjičenih Josip Kobal, kako bi mu osigurao još jedan mandat na čelu upravnog odbora Županijske uprave za ceste.

Odvjetnik Josipa Kobala Berislav Živković:  “Savjetovat ću ono što ću se s njim dogovoriti, ja se s njim znam već dosta dugo. Kontakt neće biti težak u smislu da se prvi put vidimo.”

Uhićenja je komentirao glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

“Radi se o kolektivnim kaznenim djelima, radi se i o nadležnosti USKOK-a, tako da policija u kordinaciji sa USKOK-om sada provodi potrebne, dokazne radnje.”

Uhićenja je komentirao i predsjednik Zoran Milanović.
“Ni za koga ne navijam, ali ako su ljudi privedeni, ako im je oduzeta sloboda, onda vjerujem da onaj tko je to učinio ima razloga zašto je to učinio.”