NOBILO O UHIĆENJU PRIPUZA: Nedvojbeno je da Milan Bandić s ovim nema veze

Podijelite članak

anto nobilo

Oko uhićenja Petra Pripuza, jednog od suvlasnika tvrtke CIOS, na N1 televiziji je gostovao njegov odvjetnik Anto Nobilo.

Podsjećamo, Pripuz će danas biti saslušan od strane USKOK-a zbog sumnji u izvlačenje novca iz tvrtke i izbjegavanja plaćanja poreza.

Među ostalim u javnosti se pojavilo i pitanje kako je indikativno da se Pripuza uhićuje tek koji dan prije drugog kruga za izbor zagrebačkog gradonačelnika.

Podsjećamo, u jednom od prošlih postupaka Pripuz je naveden kao bliski suradnik Milana Bandića.

I Nobilo je odgovorio na pitanje zašto misli da je indikativno da je Pripuz uhićen neposredno pred drugi krug lokalnih izbora?

“To je izraz nepovjerenja u pravosudne institucije, ne samo ja, nego i novinari i mnogi građani su to pomislili”, odgovorio je za N1 Nobilo i dodao: “Nedvojbeno je da Milan Bandić s ovim nema veze. CIOS je privatna tvrtka Pripuza, ni na koji način Bandić nije umiješan, ali činjenica da je godinu dana trajala istraga i da nekoliko dana prije drugog kruga lokalnih izbora dolazi do uhićenja osobe koja je u prethodnom postupku locirana kao bliska Bandiću, sigurno šteti tom kandidatu.

Naravno da za to nema nikakvih dokaza, više je to izraz nepovjerenja u državu i pravosudne institucije jer vidimo da to nije samo stvar odvjetnika ili novinara, nego ni građani nemaju povjerenja u institucije jer su mnogi kandidati već izabrani ili dobro stoje u drugom krugu unatoč optužnicama. Primjer je tu najjasniji Čehok. Očigledno pravosudne institucije ne šalju dobru poruku, ne postoji povjerenje i očigledno je da kad se ovako nešto dogodi, dozvoljavam teoretski i slučajno, ali da pomislimo da nije slučajno jer su isprepleteni interesi ključnih ljudi u politici i pravosuđu i u osnovi svega se krije nepovjerenje u pravosudni sustav.”

Komentiraj