NOBILO O POSAVCU: Čudno mi je da bi se čovjek prodao za 10.000

Na N1 televiziji gostovao je naš poznati odvjetnik Ante Nobilo i među ostalim komentirao u “slučaj” sada več bivšeg međimurskog župana Matije Posavca.

“10.000 kuna korupcije je malo čudno. Čudno mi je da bi se čovjek prodao za 10.000. Ali, ako to imaju zabilježeno na snimci, naravno da su morali krenuti tim putem. Je li to baš tako, pokazat će kazneni postupak. Mi imamo seriju predmeta koju je riješila buba. Ljudi su postali oprezni na mobitele. Vjerojatno manje pričaju na mobitele i zato je krenula taktički ispravna akcija da se koriste bube koje se stavljaju u automobile i poslovne prostore. Tako da se oni koji vrše kaznena djela ne mogu nigjde sigurno osjećati”, rekao je Nobilo za N1 i dodao:

“Mi imamo indikatore da se vrše kaznena djela. DORH tu oklijeva, po meni važe činjenice kojima raspolaže, ali i to je li to slobodni teritorij za akciju s obzirom na političke interese. Vidjeli smo akcije u Zagrebu i Splitu, previše se to poklapa s tim da DORH akcije sinkronizira s interesima politike”.

Treba ubrzati kaznene postupke

“Čini mi se da treba ubrzati kaznene postupke. Nije normalno da traju 10 godina. Ako je nevin, mi maltretiramo čovjeka 10 godina. Ako je kriv, ne damo mu šansu da odmah ide u zatvor. To je izgubljenih 10 godina”, govori.

Na pitanje koliko bi trebao trajati postupak, kaže: “Teško mi je govoriti. Nisu ni vani postupci tako brzi kao što mi mislimo. Postoje postupci u SAD-u koji idu zaista brzo. Tvrdim, da se uvede kontinuirano suđenje, iz dana u dan, da se ne prekida kad počne, da mi možemo svako suđenje u roku od tri godine završiti. Čovjek može tri godine u životu sanirati. Ali ako imate izgubljenih 10 ili 15 godina dok vam je život blokiran, to jednostavno nije humano.”