NOBILO O KOLAKUŠIĆU – Populist razine Živog zida – to što je sudac izgledalo je ozbiljnije

“Rezultat je impresivan, međutim, smatram da je to populistička politika nivoa Živog zida, samo što je ispred svog imena stavio sudac pa je to izgledalo ozbiljnije”, rekao je o Mislavu Kolakušiću i njegovom uspjehu na izborima za EU parlament naš poznati odvjetnik Anto Nobilo, gostujući na N1 televiziji.

“Ono što je on rekao ustavno je neostvarivo u dijelu gdje on kaže da će biti predsjednik pa da će ići u utrku za premijerač. Kako ustavnopravno to može da on kao predsjednik sebi premijeru da mandat da sastavi Vladu? Ja mislim da je to apsolutno neprihvatljivo. S druge strane, kako on vidi svoje vladanje da će imati 75 mehaničkih glasova koji će svako toliko izglasavati zakone, a da im on ne mora ništa objašnjavati. Čujemo i riječ korupcija, ali nema konkretnih mjera kako on to misli napraviti. On želi doslovno 76 ruku koje ništa ne misle, a on sve misli i sve vodi. Ja sam apsolutno protiv bilo kakvog autoritarizma, ja sam za razvijanje demokratskih institucija države, jedino tako možemo naprijed”, ocjenjuje Nobilo za N1.

Na konstataciju kako je Kolakušiću borba protiv korupcije donijela impresivan rezultat, Nobilo kaže: “Da, jer govori ono što narod želi da se govori i ono što narod osjeća. Narod osjeća da u pravosuđu nešto ne štima, a korupcija je u državnoj upravi, pa i dalje. Ljudi osjećaju da je korupcija kapilarna i da nešto treba korjenito mijenjati, ali htio bih vidjeti od Kolakušića kako to mijenjati”.

Komentiraj