NJEMAČKA: Dva uhićenja zbog prijetnji napadima – Alžirac htio dići u zrak trgovački centar

policija, njemačka 1

Njemačku i dalje potresaju prijetnje napadima nakon niza incidenata koji su zahvatili zemlju u posljednjih desetak dana. Policija je u manje od 24 sata uhitila dvije osobe.

Njemačka policija uhitila je izbjeglicu iz Alžira koji je pobjegao iz psihijatrijske ustanove prijeteći da će sve dignuti u zrak, zbog čega su vlasti evakuirale trgovački centar u gradu Bremennu, javlja Reuters, a prenosi Media servis.

Tako je okončan jedan u nizu incidenata koji u posljednje vrijeme potresaju ovu državu. Alžirac je nakon višesatne potrage uhićen na željezničkoj postaji, već je bio pritvaran zbog nekoliko krađa i isticao je privrženost tzv. Islamskoj državi.

Trgovački centar bio je evakuiran nakon prijave da se ondje nalazi muškarac koji se sumnjivo ponaša. Jučer je uhićen i jedan teenager, 15-godišnjak za kojega se sumnja da je planirao napad u školi koju pohađa. Policija je izašla i s informacijom kako je uhićeni mladić mogao imati i veze s onime iz Muenchena koji je prije tjedan dana ubio devet osoba. Ipak, podrobnijih informacija o tome još nema.

Komentiraj