NITKO IM NIŠTA NE MOŽE: Viču “Plenkoviću odlazi!”, broje afere, a za HDZ bi glasalo najviše građana

Pandemija luduje, zbog COVID-potvrda se uzvikuje “Plenkoviću odlazi!” i pod premijerovim prozorima, uhićena i pritvorena bivša ministrica Žalac, aktualni ministar obrane koji je u svađi s predsjednikom države iz dana u dan se mora opravdati zbog sumnjive dodjele državnog stana, a uz sve to HDZ i dalje na broju jedan bez izgleda da mu itko tu poziciju uskoro ugrozi.

Za HDZ bi trenutačno glasalo 27,5% posto birača, a SDP i Možemo koji ga slijede gotovo su 12% slabiji. SDP (15,7%) i Možemo (15,4%) mjesecima se izmjenjuju na drugoj i trećoj poziciji. Ovaj mjesec zanemariva razlika od 0,3% ide u korist SDP-a, govore najnoviji podaci HRejtinga, koje je objavio HRT.

Most (8,0%) je od raskola Domovinskog pokreta neupitno četvrti i ujedno zadnji koji prelazi izborni prag. Koji spomenuti Domovinski pokret od Škorina odlaska ne uspjeva preskočiti. S novim predsjednikom Penavom pragu se samo malo više približio. Ovaj su mjesec su na 4,5%.

Bez predizbornog koalicijskog vezanja za jakog partnera više se nijedna stranka nema šanse ni približiti ulazu u Hrvatski sabor. U toj skupini koja ne uspijeva dobiti ni dva posto glasova su: HSS (1,6%), Centar (1,5%), Fokus (1,5%), Hrvatski suverenisti (1,4%), IDS (1,2%), Živi zid (1,2%).

Sljedeći niz čine stranke koje ne doživljava ni jedan posto birača: HSU (0,9%), HNS (0,8%), HSLS (0,6%), Čačićevi Reformisti (0,5%)i stranka pokojnog Milana Bandića (0,5%).

Snaga za sve promjene leži u neodlučnima kojih je i dalje visokih 16%. Jedini uvjet je da postanu odlučniji, a to opet ovisi o domaćoj političkoj ponudi.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!