NISU ZABORAVLJENI: Ima još nade za pomorce i našeg Dinu – odaslan još jedan poziv u pomoć

Još jedan poziv u pomoć odaslala je Grupa Bourbon Rhode Rescue kako bi se pronašli pomorci nestali u havariji broda Bourbon Rhode, a među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

Pod nazivom “Hitno – Nestali – Pomozite nam da ih pronađemo!” objavljene su fotografije osam pomoraca (iako ih se sedam smatra nestalima no zbog jednog još uvijek neidentificiranog tijela nisu bili u mogućnosti navesti točnu sedmoricu).

Poziv u pomoć ide prvenstveno na adrese onih koji plove tim dijelom Atlantskog oceana uz napomenu kako pomorci, za koje se vjeruje da su se ukrcali na tri splavi, imaju vode i hrane za tri mjeseca na pučini. Brod je, podsjetimo, potonuo 26. rujna kada se našao na putanji uragana.

plakat, brod, bourbon rhode

“Imamo razloga vjerovati da su na jednoj od tri splavi koje još nisu pronađene. Splav za spašavanje struje vjerojatno nose prema Karipskim otocima. Pridružite nam se i pomozite nam u potrazi objavljivanjem i dijeljenjem ovog teksta i plakata. Netko ih je mogao uočiti i pronaći onu rutu na kojoj su. Pomozite na ovaj način obitelji i prijateljima koji čekaju da se vrate svojim kućama”, stoji u jednoj od posljednjih obajava u grupi, kako pišu Vijesti.hr.

Jedna od članica gupe napisala je dirljivu objavu za Dina Miškića:

“Pita me što mi je na umu?? Na umu mi je dan kad će se Dino pojavit! Dan kad će doći kući, dan…. jer nitko od nas ovdje 45 tisuća ne dvojbi da je negdje tamo! Čeka! Obitelji i prijateljima, majci, želim to od sveg srca! Dino…. Vrati se!!! Vrati se!!! Nisi zaboravljen, i nećeš nikad biti!”