NIŠTA OD ZAJEDNIČKE SJEDNICE: Plenković rekao “ne” – evo odgovora predsjednice

Podijelite članak
Izvor: Predsjednica.hr
Izvor: Predsjednica.hr

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i dopisom je od premijera Andreja Plenkovića tražila zajednički sastanak Vlade na temu demografije i blokiranih, ali je premijer to i javno odbio.

Predsjednica se potom oglasila na Facebooku gdje je napisala:

“Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koje nas je zadesila.

Kad se tome pridoda 325 000 blokiranih građana, onda svatko kome je stalo do budućnosti hrvatske države mora biti svjestan da samo zajedništvom i nacionalnim konsenzusom možemo prevladati ovu iznimno ozbiljnu krizu.

Pozivam Vladu i oporbu da iznađemo snage i mudrosti, ostavimo po strani osobne taštine i postignemo nacionalni dogovor o opstanku hrvatske države i nacije”.

“Neće biti zajedničke sjednice Vlade na ovu temu”, bio je jasan premijer Plenković kada je riječ o demografiji. “Predsjednica je poslala dopis s inicijativom, nije bilo konkretnih mjera o kojima je izvijestila javnost. Vlada je poduzela niz mjera, idemo 1.7 s novom mjerom… Ima osam do devet mjera koje su već poduzete, a još jednom pozivam i predsjednicu i sve druge koji žele dati ideje, Vlada ima ovlasti donositi odluke ovog karaktera i vrlo rado ćemo saslušati sve ideje. Tu je i Vijeće za demografsku revitalizaciju…”

PISALI SMO:

PREDSJEDNIČINE PACKE VLADI: U demografiji smo vidjeli samo parcijalne mjere – čitajte OVDJE.

Komentiraj