NIŠTA OD PRITVORA: Denis Buntić pretukao suprugu – sud opet odlučio da ostaje na slobodi

Bivši rukometaš i nekadašnji hrvatski reprezentativac Denis Buntić koji je pretukao svoju suprugu ipak ostaje na slobodi.

Općinski sud u Ljubuškom, na kojem radi njegova majka, opet je odbio prijedlog Tužiteljstva da se Buntića pritvori zbog osnovane sumnje na nasilje u obitelji, ali i zbog održavanja velike količine nedopuštenog oružja i eksplozivnih stvari, javlja Hercegovina info.

Ovo je već drugi put da je sud odbio pritvor, a Tužiteljstvo će se opet žaliti na tu odluku.

“Nakon što je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom dana 28.09.2023. godine uvažilo žalbu Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg i ukinulo rješenje Općinskog suda u Ljubuškom od 23.09.2023. godine, te predmet vratilo sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanja, sudac za prethodni postupak je ponovno dana 29.09.2023. godine donio rješenje kojim je odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B. protiv kojeg se vodi istraga zbog osnova sumnje da je u stjecaju počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2 i st. 4 u vezi sa st. 1 KZ F BiH i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, na koje rješenje je Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg ponovno uložilo žalbu zbog bitnih povreda kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”, navodi se u priopćenju Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.