NIŠTA OD FINALA: Argentina na plećima velemajstora Messija za potop Hrvatske 3:0

Polufinale Svjetskog prvenstva u Katru na stadionu Lusail Iconic igrali su Hrvatska i Argentina, koja je prema kladionicama bila favorit za ulazak u finale.

Utakmicu je sudio Talijan Daniele Orsato.

Igra se desetak minuta bez uzbuđenmja, mirno, posjed lopte je blago na argentinskoj strani.

Hrvatska uspostavlja ravnotežu. I dobar napad i korner u 15. minuti, ubačaj Juranovića, ali Lovren ne stiže.

U 22. Pašalić zaustavio jedan Messijev pokušaj podvaljivanja lopte, a tri minute kasnije Fernandez je pucao, ali Livaković je dobro reagirao.

U 32. minuti kazneni udarac za Argentinu. Alvarez lako bježi našoj obrani, ide sam na Livakovića, gura loptu pokraj njega, potom pada, a sudac pokazuje na bijelu točku.

Trenutak odluke: Nakon velike pogreške naše obrane, Alvarez je išao sam na Livakovića i pao za kazneni udarac kojeg nije bilo.

Kovačić je požutio zbog prigovora… Zbog prigovora s klupe udaljen je Mario Mandžukić, Dalićev pomoćnik. Messi zabija iz penala i 1:0 za Argentinu.

U 39. minuti Alvarez je napravio pravi dar-mar, krenuo je s centra, Sosa ga ne zadržava, niti Juranović i zapravo gotovo da ulazi u gol s loptom za 2:0. Strašna pogreška naše obrane koja je zaspala.

U 42. umalo treći zgoditak za Argentinu. Messi nabacuje iz kornera, naši spavaju, Mac Allister je ostao sam, pucao glavom s par metara, ali spašava Livaković.

U drugom dijelu Vlašić je ušao umjesto Pašalića, a Oršić umjesto Sose.

Potom Petković ulazi umjesto Brozovića. Još jedna ofenzivna promjena, Petković ide u vrh napada, Kramarić će igrati iza njega.

Hrvatska ide po gol. Otvara se. Igra napadački. U 53. prilika za Kovačića koji je trebao pucati, ali je išao na dodavanje, neuspješno.

U 58. opasna kontra Argentine, Messi je izbio sam pred Livakovića, gađao je prvi kut, ali Livaković spašava.

Hrvatska igra otvoreno i to je dosta riskantno, ali nema druge ako se pokušava stići dva gola zaostatka. U 62. prilika za Hrvatsku, Lovren je bio u skoku, lopta se od Romera odbila prema golu, ali čiste Argentinci.

U 69. Argentina vodi 3:0, a pogađa Alvarez. Messi je od centra vukao loptu pored Gvardiola i na kraju ga prošao te povratno dao za Alvareza, koji zabija svoj drugi gol.

U 72. Livaja ulazi umjesto Kramarića. Minutu kasnije prvi udarac Hrvatske po golu, Perišić u ruke Martineza iz slobodnog udarca.

U 81. izlazi Modrić a ulazi Lovro Majer.