NINO RASPUDIĆ: Vlada je kupovinom cjepiva počinila veleizdaju i pljačku stoljeća

Nakon što su Europska unija i Pfizer postigli dogovor da se cjepivo koje je naručeno, a nije proizvedeno, smanji za trećinu, poznato je da će se morati platiti penalizacija za svaku neisporučenu dozu – čega je u Hrvatskoj oko 7 milijuna.

Izvor: Media servis

MOST-ov zastupnik Nino Raspudić kaže da je Hrvatska na cjepivo bacila 140 milijuna eura, pri čemu je stvarni iznos još i veći zbog logističkih lanaca.

Kaže izgubit ćemo još toliko – ako se ne revidiraju ugovori. Neke članice poput Mađarske i Poljske odbile su ovakav sporazum, a Raspudića zanima zašto država nije ništa poduzela:

“Ako Vlada Andreja Plenkovića uistinu nije učinila ništa da se izbori da ne plaćamo cjepivo koje ćemo uništiti ili nikada neće biti proizvedeno, to je doista legalna pljačka stoljeća hrvatskih građana i takvo postupanje ravno je veleizdaji na što Klub zastupnika MOST-a sigurno neće šutke pristati.”

Najavio je da će ovaj tjedan u saborsku proceduru uputiti prijedlog za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva o radu Stožera i drugih institucija za vrijeme trajanja pandemije covid-19 u Hrvatskoj.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!