NINO RASPUDIĆ: Nećemo dopustiti da Robert Šveb bude ravnatelj HRT-a

“Danas je predzadnji korak jedne farse. Svi tjednima znamo tko je kadnidat vladajućih. Problem je bio što su prošlog tjedna gurali krivu osobu na krivi način, a sada su gurali krivu osobu na pravi način, nisu kršili zakon”, rekao je Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić, koji je član Odbora za medije, nakon ponovljene sjednice Odbora.

“Poslali su u saborsku proceduru potuno krivu osobu, kandidata koji je prije svega predao nevaljalu dokumentaciju. Nije dao izjavu da kao kandidat nije u sukobu interesu. Dao je izjavu da, kad postane glavni ravnatelj HRT-a, onda neće biti jer će se odreći udjela u svoje dvije firme koje rade s HRT-om”, dodao je Raspudić.

Hoće li oporba opet učiniti “desant na govornicu”?

“Danas imamo konzultacije. Najprije mi u Mostu pa onda s drugim kolegama iz oporbe. Vidjet ćemo što ćemo učiniti. Nećemo sjediti skrštenih rusku i pustiti da ovakav kandidat, u sukobu interesa, s ovakvom prošlošću dolazi na čelo HRT-a, dok prošli ravnatelj čuči u zatvoru, a vladajuća stranka je pred nekoliko dana osuđena za korupciju. Da oni u takvoj situaciji nemaju boljeg kandidata, to je žalosno. Žalosno je što nisu imali nikog čišćeg od Roberta Šveba”, rekao je Raspudić za N1.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!