NINO RASPUDIĆ. Hrvatsku zarobljenom drže potpuno nekompetentni i kriminalizirani

Nakon dva mjeseca prebrojavanja i provjere potpisa, od danas je službeno- referendumske inijative ”Odlučujmo zajedno” i ”Dosta je stožerokracije” prikupile su više nego što je potrebno pravovaljanih potpisa za njihovo održavanje. Mostovci su poručili da je ovo velika pobjeda i da unatoč ratu u Ukrajini, ta tema nije izgubila na važnosti.

Izvor: Medaia servis

Nikola Grmoja: ”Koliko je ovo važan trenutak pokazuje činjenica da je ovo samo drugi put od hrvatske samostalnosti kako su se samo incijativom građana i uz našu potporu skupili potpisi za raspisivanje dva referenduma. Vladajućima su trebala gotovo dva mjeseca da prebroje potpise, dvostruko više nego našim volonterima koje su prozivali zbog sporosti”.

I Nino Raspudić rekao je da ova tema ‘nikako nije passe’, ustvrdivši kako vladajući drže građane u jednoj vrsti permanentnog izvanrednog stanja kako bi prikrili svoj kriminal.

”Hrvatsku zarobljenom drže potpuno nekompetentni i nemoralni kriminalizirani ljudi. Ovo je jedini način bio da se kroz institucije kaže dosta. I hrvatski građani su to rekli. Ovim referendumom, posebno pitanjem kojim se mijenja članak 17. Ustava, mi, da kažem metaforički, gradimo jedan čvrsti i trajni raketni štit nad demokracijom i ljudskim pravima u Hrvatskoj jer se ista priča može nastaviti i nakon ljeta”.

Pozvali su Vladu da hitno o rezultatima obavijesti Hrvatski sabor, a zastupnike da u što kraćem roku definiraju datum za održavanje dvaju referenduma.