NINA VIOLIĆ: Puno lakše je režirati film, nego stajati ispred kamere

Uoči projekcije filma “Baci se na pod”, večeras u Pulskoj areni, scenaristica, redateljica i glavna glumica Nina Violić predstavila je svoju filmsku ekipu, glavnog glumca Gorana Bogdana, glumicu Lee Delong, producenticu Vanju Sremac i Filipa Šovagovića, autora glazbe filma.

Izvor: Media servis

Ideja iza stvaranja ovog filma, koji problematizira temu razvoda, bila je uzeti jedan podjednako traumatičan događaj iz života sva tri lika kako bi se čula i ona „druga strana”, a da se nikoga, pogotovo dijete, ne stavlja u položaj žrtve, rekla je Nina Violić. Istaknula je i ulogu direktora fotografije Vanje Černjula, koji je različitim kadrovima pridonio atmosferi, odnosno različitim emocionalnim stanjima svakog lika ponaosob. Nadodale je i da joj je puno lakše bilo film režirati, nego stajati ispred kamere.

Lee Delong izjavila je kako smatra da je njena uloga jako pametno „napisana” jer u filmu ne samo da imamo pogled iz tri različite perspektive, nego i jedan kontrapunkt koji unosi uloga Maggie, a koja, s obzirom na to da ona situaciju promatra sa strane, pruža dodatnu vrijednost cijelom filmu i naglašava veličinu obiteljske tragedije.

Goran Bogdan rekao je da je na liku radio vrlo promišljeno i detaljno. Nina me ohrabrivala istraživati taj lik i cijeli je taj proces zapravo bio jedan veliki gušt, a pronalaziti male suptilne razlike u karakteru lika doista me ispunjavalo.

Autor glazbe, Filip Šovagović, rekao je kako su se Nina i on nakon početne ideje glazbe koja uključuje violine i udaraljke ipak odlučili na jednostavnost i došli do melodije koju mali dečko može zviždati. U tome svemu pomogao im je i sastav TBF s kojima je, prema riječima redateljice i autora glazbe, bio užitak surađivati.

​Film se može pogledati večeras u Areni s početkom u 23.15 sati. Program, detaljni raspored svih projekcija kao i sve ostale informacije možete pronaći na službenoj stranici Festivala www.pulafilmfestival.hr.