NIKOLA GRMOJA: Zašto nije uhićen Pupovac – nije Milošević ništa radio sam

“Što se tiče tog moraliziranja Milorada Pupovca, postavio bih samo jedno pitanje. Zašto nije uhćen Milorad Pupovac budući da je bio na sastancima gdje su se dogovarali poticaji tim tvrtkama koje ne zadovoljavaju kriterije?”

Rekao je to zastupnik Mosta Nikola Grmoja za N1, nakon što je Pupovac na N1 televiziji najavio kako je potpredsjednik Vlade Boris Milošević nakon afere i uhićenja ministra Darka Horvata dao svoj mandat na raspolaganje.

“Očito je da Milošević nije ovo radio sam nego po nalogu Pupovca koji vuče sve konce po pitanju SDSS-a, glavnog koalicijskog partnere. Ovim je potvrđeno da je on etnobiznismen desetljeća. Potvrđeno je da je Vlada namještala poticaje onima koji imaju članske iskaznice. Potvrđeno je da je ovo trgovačka koalicija i grozim se svih koji pričaju o rekonstrukciji Vlade U svakoj normalnoj zemlji ovo bi značilo pad vlade”, kaže Grmoja.

“Gotovo svi zastupnici su hodočastili u Horvatovo ministarstvo kako bi sređivali poticaje onima koji nisu zadovoljili kriterije i očekujem raspisivanje prijevremenih izbora”, govori.

“Iz SDP-a poručuju da bi raspuštanje Sabora maknulo fokus s ove afere. Pa zbog ove afere se ide u raspuštanje Sabra. Svakako ću tražiti raspuštanje Sabora. Ne očekujem od ljudi koje ne čeka nikakva budućnost u slučaju novih izbora da to potpišu. Mi ćemo ići na dvije opcije, raspuštanje Sabora i ‘fetica po fetica’ otkidanje krakova ove hobotnice”, govori Grmoja.

“Postavljam pitanje zašto se nije uhitilo i ostale?”, pita se Grmoja. “Mogu dati odmah i odogovor. Zato što bi to bio trenutni pad Vlade. Ovako, neki koji nemaju obraza mogu govoriti o rekonstrukciji Vlade”, zaključuje.