NIKOLA GRMOJA: “Nastavljamo rasvjetljavati korupciju vezanu uz INA-u!”

Saborsko antikorupcijsko vijeće nastavlja sa svojim radom i saslušanjima u slučaju INA-e.

Izvor: Media servis

Nakon održane dvije sjednice i saslušanja na koja se, podsjetimo, nisu odazvali premijer Andrej Plenković, kao ni bivši ministar Tomislav Ćorić, danas će se održati treća takva sjednica.

Na javno saslušanje radi “rasvjetljavanja problematike upravljanja INA-om” doći će nekoliko svjedoka, naveo je na svom Facebook profilu predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja.

“Iako sam za sutrašnje saslušanje članova NO INA-e imao potvrdu dolaska samo Damira Vanđelića, izgleda da se percepcija saslušanja na Antikorupcijskom vijeću, unatoč pokušajima vladajućih da ih prikažu nezakonitima, jako mijenja”, napisao je.

Dodao je kako imaju čak četiri potvrde dolaska članova Nadzornog odbora INA-e. Na prvom dijelu koji će se održati danas bit će saslušani Božo Mikuš i Damir Vanđelić, a idućeg ponedjeljka sjednica se nastavlja saslušanjem Siniše Petrovića te se čeka potvrda Davora Šterna.

MOST-ovac Grmoja piše i kako će po potrebi, u dogovoru s članovima Antikorupcijskog vijeća, sazvati i još jednu dodatnu sjednicu. Pritom poziva i ostale pozvane da se odazovu saslušanju.

“Očekujem i od ostalih pozvanih posebno Luke Burilovića i Damira Mikuljana da se odazovu pozivu. Nastavljamo rasvjetljavati korupciju i izvjesnu veleizdaju vezanu uz INA-u!”, napisao je Grmoja.