NIKOLA GRMOJA: Nakon izjave Reinera očito je da HDZ nema većinu – Plenković je prevario građane

nikola grmoja

Saborski zastupnik i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u izjavi novinarima ispred Sabora, rekao je svoja razmišljanja o tijeku daljnjih događanja oko krize vlasti.

Podsjećamo, u cijeloj buri očekuje se rasprava o oporbenom prijedlogu o iskazivanju nepovjerenja ministru financija Zdravku Mariću, potom o opozivu Mostova predsjednika Sabora Bože Petrova, kao i mogućem izglasavanju povjerenja HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću kao novom predsjedniku Sabora.

“Očito je sada nakon izjave Reinera da HDZ nema većinu o kojoj je govorio premijer i prevario je građane. Danas smo svjedočili pokušaju uzurpacije Vlade i Sabora, ali Božo Petrov je iskontrolirao situaciju. Vidjet ćemo tko će sutra kako glasati i ima li premijer većinu ili nema”, kazao je Grmoja i dodao:

“Što se Bože Petrova tiče vrlo je izvjesno,da će ta točka doći na red i da će on otići s mjesta šefa Sabora. Ta je pozicija definitivno izgubljena, ali nećemo dopustiti da netko bez većine smjenjuje njega i ministre”.

PISALI SMO: HDZ I VEĆINA: Nije važno ima li premijer većinu, bitno je 79 potpisa za smjenu Petrova – kaže Reiner – čitajte OVDJE.