NIKAD VIŠE DVIJE SARE: Tuga i nevjerica nakon pogibije dviju 15-godišnjakinja

Zauvijek su otišle dvije Sare (Foto: Facebook)
Zauvijek su otišle dvije Sare (Foto: Facebook)

Sve su užasnije vijesti koje govore o jezivoj tragediji kada su u prometnoj nesreći u mjestu Resnik kod Pleternice poginule dvije 15-godišnjakinje – Sara Perešin iz Čaglina i Sara Jug iz Milanluga.

Volkswagenom Passatom povezao ih je Tomislav Benčević (22) iz susjednog Ruševa. On je dečko dvadesetogodišnje Mateje Jug, sestre jedne od djevojčica, koja je također krenula s njima.

Do nesreće je došlo nakon što je Benčević izgubio kontrolu nad vozilom – u kojemu su se nalazili on i tri djevojke – te sletio s ceste i zabio se u u betonski stup elektromreže.

Vozač je bio adržan na liječenju u požeškoj bolnici, a njegova mlađa suputnica nakon liječničkog pregleda puštena je na kućnu njegu.

Udar automobila u stup bio je toliko silovit da je automobil uništen do neprepoznatljivosti.

Mještani Resnika, koji su u nedjelju rano već bili budni,  kažu da je automobil kroz mjesto jurio velikom brzinom.

A mladić koji je vozio, uz sve je još bio i pijan o čemu govori policijsko priopćenje koje prenosimo:

“U nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine, oko 4.35 sati u mjestu Resnik 22-godišnji vozač osobnog automobila marke VW Passat, požeških registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal. Vozilo je udarilo u zemljanu površinu, prometni znak i betonski stup javne rasvjete prilikom čega su dvije 15-godišnje putnice smrtno stradale.

Lakše je ozlijeđena i 20-godišnja putnica iz vozila kao i 22-godišnji vozač protiv kojega slijedi kaznena prijava zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tijekom obavljanja očevida za promet je bila zatvorena državan cesta D-38 u mjestu Resnik od 5 do 11 sati, a promet se odvijao alternativnim pravcima”.

Cijelim krajem iz kojeg su stradale djevojke zavladali su nevjerica i teška bol.

Kažu da još ne mogu vjerovati da se više neće vratiti dvije nasmijane Sare, dobre prijateljice, uvijek vedre i nasmijane, odlične učenice.

Policija će Tomislava kazneno prijaviti zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.