NIKAD TOLIKO KANDIDATA: U utrku za šeficu SDP-a kreće i Karolina Leaković

Karolina Leaković

Kandidata za nasljednika Zorana Milanovića na mjestu predsjednika SDP-a nikada nije bilo toliko. Najnovija na listi jest i Karolina Leaković.

Leaković je svoju kandidaturu najavila na Facebooku.

“[KANDIDATKINJA ZA PREDSJEDNICU SDP-a] U SDP želim vratiti politiku. Naša stranka tako će postati socijalna i demokratska infrastruktura, prostor koji građankama i građanima omogućuje sudjelovanje u donošenju odluka koje utječu na njihove živote.

U rasprave o SDP-ovoj zdravstvenoj, poljoprivrednoj i kulturnoj politici uključit ćemo i medicinske sestre, proizvođače hrane kao i studentice književnosti. Njihov se glas mora čuti i uvažiti.

Njima, i mnogima, a više ih je od milijun i sedamsto tisuća koji nisu izišli na nedavne izbore, politika kakvu poznajemo nudi, naime, toliko malo: razgovor o nečijim karijerama, umjesto o zajedničkim dobrima, nametanje lidera umjesto nadmetanja ideja.

U društvu koje onima što imaju mnogo daje još više, a one koji nemaju isključuje i ušutkuje, SDP mora postati mjestom susreta svih koji se tome odupiru.

Članice i članove SDP-a pozivam da mi se pridruže u izgradnji takve socijalne i demokratske stranke za socijalnu i demokratsku Hrvatsku”, napisala je Leaković.