NIJE MOGAO U OSIJEKU: Sin Vladimira Šišljagića postao direktor uspješne međunarodne tvrtke

Dugo je Marko Šišljagić, sin uglednog liječnika, dugogodišnjeg župana i saborskog zastupnika HDZ-a i HDSSB-a Vladimira Šišljagića, tražio posao u svom gradu Osijeku, ali nikada ga nije dobio.

Da bude sve još zanimljivije na štetu mu je išlo i to što mu je otac Vladimir Šišljagić, predsjednik Snage Slavonije i Baranje, član vladajuće koalicije u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Njemu na štetu, ali mnogim drugima, kako to već ide u HDZ-u, baš i ne.

Jer kako je poznato HDZ uspješno uhljebljuje u gradske i državne tvrtke diljem Hrvatske, pa tako i u Osijeku. Brat HDZ-ovog gradonačelnika Ivana Radića, Krešimir, radi u Hrvatskim cestama. Zdravko Vulin, brat zamjenika gradonačelnika Dragana Vulina, našao se u Regionalnom distribucijskom centru, a sin Josipa Škorića, šefa Hrvatskih cesta – Fran Ivan Škorić završio je u Vodovodu Osijek.

Podsjećamo i kako je u svibnju Most iznio u javnost podatak kako je tvrtka Gradski prijevoz putnika (GPP) zaposlila 40 novih ljudi, ali bez javnog natječaja, i to od trenutka kad je Osijek preuzela nova vlast i u mandatu novog direktora. GPP je pak odgovorio da nisu u obvezi provoditi javne natječaje prilikom zapošljavanja.

Zbog svega nije čudno što je i Marko Šišljagić bez posla u svom gradu pa ga je potražio drugdje. Postao je jedan od direktora mega uspješne međunarodne tvrtke Naftachem, a konkretno će biti na mjestu generalnog direktora tvrtke kćeri Nautica d. o. o. sa sjedištem u RH. Inače, Naftachem je naftna kompanija koja se bavi uvozom, brodskim transportom, skladištenjem i distribucijom euro dizela EN590, kao i ostalih naftnih derivata u skladu s potrebama svojih dugogodišnjih kupaca.

Kompanija je uspješno pozicionirana na tržištu naftnih derivate, a dobavljači su renomirane inozemne naftne kompanije MOL i OMV s kojima sun a snazi dugogodišnji ugovori o snabdijevanju, što kupcima jamči kontinuirano i pouzdano snabdijevanje i europsku kvalitetu goriva.

Marko Šišljagić, koji je s uspjehom sudjelovao u projektu vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće vrijednom 272 milijuna kuna što je jedan od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata u Slavoniji od samostalnosti RH, prihvaća novi veliki izazov i priliku da otvori oči onima koji mu nisu dali posao u Osijeku.

Kada smo ga upitali za komentar što misli o politici, o tome da nije dobio priliku u rodnom gradu, o uhljebljivanju, kratko je rekao:

“Simpatizer sam HDZ-a, odrastao sam uz tu stranka, otac mi je bio u vrhu HDZ-a od 1995. do 2006., ali nikada nisam bio član ni jedne stranke pa ne bih puno o politici… A što se tiče mene i Osijeka, naravno da mi je krivo, rodni grad, najdraži grad, a ne dobiješ priliku dokazati se. Unatoč svemu pokušavam vjerovati kako uhljebljivanja nema. A što se tiče Kreše, Frana i Zdravka, koji su dobili priliku, sve su to dobri i pristojni dečki, zaslužili su priliku i ne treba ih gledati kroz prezime. Oni su svoji ljudi i mislim da mogu puno dati, pred njima je svijetla budućnost, ali i puno posla pa će imati priliku dokazati se… Nije ni mene trebalo gledati kroz prezime”.