NIJE BIO TAJNI SASTANAK: I ministar Bošnjaković i Maček tvrde da su se sreli slučajno

Velika bura u javnosti nastala je nakon što je novinar Domagoj Margetić na svom YouTube kanalu postavio video ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića  snimljenog u jednom restoranu  s Ratkom Mačekom, koji je Uskokov optuženik u Aferi Fimi Media.

“Slučajno smo se sreli, pozdravili smo se, izmijenili nekoliko kurtoaznih rečenica. To je bilo slučajno”, rekao je Bošnjaković, kako piše N1.

Na pitanje treba li izbjegavati takve situacije, ministar je novinarima kazao kako smatra “da to nije dobra situacija da ministar pravosuđa komunicira s nekim opterećenim nekim postukom, i ja to smatram problematičnim, ali ovo nije to, ovo je bilo slučajno, a ne s namjerom da imam sastanak s njim, kako se pokušalo prikazati”, rekao je ministar.

Kaže da su izmijenili par kurtoaznih rečenica: Susret je bio iznenadan i slučajan, čovjek mi je prišao, ja to nisam mogao izbjeći. Jedino da kažem – ne prilazi, bježi, govori Bošnjaković.

I Maček kaže da se s ministrom sastao slučajno. “Bio sam na ručku sa sinom, kada sam ugledao ministra. Budući da se poznajemo pozdravio sam ga. Obična je glupost da se radilo o dogovorenom, tajnom sastanku”, rekao je za Telegram.

Podsjećamo, prema prvoj presudi za Fimi Mediju koju je srušio Vrhovni sud, Ratko Maček osuđen je na jednu godinu uvjetno uz rok kušnje od 4 godine.

Na suđenju koje je nastavljeno jučer bivša šefica računovodstva HDZ-a Branka Pavošević promijenila je iskaz.

Sve je radila, kaže, po nalozima glavnih tajnika HDZ-a te da nije znala da se radilo o bilo kakvom kaznenom djelu.

PISALI SMO:

VIDEO: RESTART KOALICIJA – Nakon što se našao s optuženikom Mačekom, Bošnjaković mora otići – čitajte OVDJE.