NI SUDAC NIJE POMOGAO: Čulina na kraju dosudio dva penala Hajduku, ali Rijeka je pobijedila

Hajduk i Rijeka na Poljudu su igrali jadranski derbi 20. kola SuperSport HNL-a. Puhao je jaki vjetar i uvjeti su bili teški za igru.

Rijeka igra niz vjetar i u 7. minuti dobra akcija. Frigan zavrće na drugu stativu, Sahiti izbija, a Frigan još jednom iz mrtvoga kuta, puca ali bezopasno.

U kontri je zaprijetio Hajduk. Lijepo je gađao Krovinović s petnaestak metara, ali Labrović skida iz samoga kuta. Hajduk pokušava i u 21. minuti, puca Mlakar, ali Labrović brani.

Hajduk je aktivniji, a Rijeka čeka priliku iz kontre. U 31. težak sudar glavama Pukštasa i Galešića. Pukštasu je pukla arkada. Na kraju se vraćaju u igru. U 30. velika prilika za Rijeku.  Marin je ušao u šesnaest i sjajno opalio, ali Sentić vadi iz kuta.

Sudac Čulina mogao je pokazati barem dva, tri žuta kartona igračima Hajduka, ali ništa od toga. Na kraju poluvremena prava opsada gola Hajduka. Sentić spašava siguran gol. Prvo je obranio udarac Frigana u suprotni kut, a onda je u istoj akciji spasio siguran gol obranom Selahiju.

U nastavku je zaradio žuti Frigan, nakon sudara s Melnjakom. Sada vjetar pomaže Hajduku. U 56, velika prilika za Hajduk. Mikanović uz pomoć vjetra nalazi Lovrencsicsa potpuno samog, ali u čistoj šansi puca loše,paralalelno s golom.

I onda u 65. vodi Rijeka- Marin uzima loptu Awaziemu i puca, Sentić odbija, ali tu je Ampem kojki pogađa. U 76. prilika za Rijeku. Frigan je pobjegao obrani Hajduka i onda jako loše pucao.

U 84. Rijeka vodi 2:0. Brza kontra Rijeke, unačaj, ulijeće Frigan i glavom pogađa, U 88. pao je Kalinić u šesnaestercu u duelu s Liberom. Lopta u nastavku akcije dolazi do Livaje čiji udarac Labrović brani, a Čolina je nakon toga pokazao na penal. LIvaja zabija.

Onda u 91. opet penal za Hajduk, ali Labrović brani Livaji. Zaslužena pobjeda Rijeke u nemogućim uvjetima.

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Dilaver, Vukčević – Selahi, Hodža – Ampem, Janković, Marin – Frigan

HAJDUK: Sentić – Melnjak, Simić, Awaziem – Sahiti, Krovinović, Grgić, Pukštas, Lovrencsics – Livaja, Mlakar