NI RIJEČI O VUČIĆU: Plenković o svemu, ali ne i o dolasku srpskog predsjednika

andrej plenković

Na početku sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković poručio je da je Hrvatska proteklog tjedna na dostojanstven način obilježila Dan sjećanja na žrtve Holokausta.

Ponovio je da se izložbom u New Yorku pokušalo instrumentalizirati tu temu i staviti poveznicu između moderne Hrvatske i NDH.

“Moderna Hrvatska se temelji na sasvim drugim vrijednostima. To smo dokazali u našem Ustavu i Domovinskom raut i nećemo dopustiti nekakvo instumentaliziranje ovih tema koje bi današnju Hrvatsku portretirali u negativnom kontekstu. I nećemo se uloviti za provokacije kojima smo svjedočili proteklih tjedana”, komentirao je Plenković.

Najavio je da ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković poslijepodne ide na sastanak s ribarima u Umag.

“Dogovorit ću vrlo precizne načine kako će Vlada pružiti odgovarajuću pravnu pomoć ribarima kako oni ne bi došli u bilo kakvu negativnu poziciju. To se naravno odnosi na neplaćanje prekrašajnih naloga koji su stigli iz Slovenije, i poručujem im da mogu biti mirni jer će Vlada RH čvrsto ustrajati na onim stavovima i obvezama koje smo preuzeli”, rekao je Plenković.

Premijer je rekao i da je Hrvatska, nakon slovenske jednostrane provedbe arbitraže odgovorila istom mjerom.”I na ovaj način su oni ti koji su prenijeli međudržavni problem na konkretan život djela naših sugrađana, što mislimo da je jedan od neželjenijih scenarija”, zaključio je Plenković, prenosi Media servis.

To nije dobro i nastojat ćemo taj problem riješiti dijalogom dviju vlada, poručio je premijer.

Komentiraj