NEZADOVOLJSTVO: Komadina “oprao” vladajuće zbog imenovanja u upravnim vijećima

zlatko komadina

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas je na redovitoj županijskoj press konferenciji komentirao raspuštanje stranačkog ogranka u Splitu, no prije se osvrnuo na lokalne probleme.

“Nastavlja se i obnavlja neka stara praksa imenovanja upravnih vijeća nakon promjene državne vlasti u Hrvatskoj, rekao je Komadina koji, “ne spori mogućnost da onaj tko je dobio povjerenje građana upravlja institucijama u vlasništvu države, no da loših primjera u županiji ima”, prenosi Media servis.

Kao primjere naveo je upravna vijeća Kliničke bolnice Lovran, KBC-a Rijeka, Parka prirode Učka i Nacionalnog parka Risnjak. Objašnjava da su ih iz Ministarstva okoliša i prirode dopisom zatražili da predlože stručnjake za upravna vijeća jer su željeli uspostaviti praksu da se uključi i predstavnik Primorsko-goranske županije.

“I mi odgovaramo na ovaj dopis i dajemo im naše predstavnike kao prijedlog: primjerice dr. Koraljku Vahtar Jurković i gospodina Modrića biologa – jednog za jednu, drugog za drugu ustanovu da bi na kraju ti naši prijedlozi završili u košu, da bi se imenovali čisto po ne znam kojoj liniji, neki sasvim drugi ljudi. Želim reći da nas ne prave budalama, ako nas već pitaju što nas pitaju, ako im damo, čemu smo dali?”

Kad je riječ o bolnicama, Komadina je rekao da su u obje ustanove u upravna vijeća ime osnivača imenovani zaposlenici ustanove. “Naime, u obje ustanove su u upravna vijeća u ime osnivača imenovani zaposlenici ustanove. Znači u KBC-u su liječnici koji su u KBC-u, a u Lovranu su liječnici koji su tamo. Sad vas ja pitam – nije li to određeni sukob interesa, u isto vrijeme postoji ravnatelj koji je na neki način nadređen zaposlenicima, a onda su mu zaposlenici nadređeni po liniji HDZ-a, da ne kažem dijelom i Mosta u slučaju KBC-a… Ne bi bilo sporno da su ovi iz Lovrana u Upravnom vijeću Rijeke ili obrnuto, a to samo govori kako su se polupali lončići, poručio je Komadina.

Komentiraj