NEZADOVOLJAN TRETMANOM OCA: HOO odgovorio Ivici Kosteliću

Hrvatski olimpijski odbor reagirao je na istup Ivice Kostelića koji je u objavi na Instagramu izrazio nezadovoljstvo tretmanom svoga oca Ante u HOO-u.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Povodom objave na Instagram profilu skijaškog olimpijca Ivice Kostelića, citirane u dijelu domaćih medija, a u kojoj piše o odnosu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) spram njegova oca, proslavljenog trenera Ante Kostelića, navodeći da je bio degradiran u statusnim pitanjima te izostavljen iz službenog HOO-ova vodiča za ZOI u Sočiju 2014., priopćenjem je reagirala Press-služba HOO-a:

S ciljem objektivnog i istinitog informiranja javnosti i zaustavljanja daljnjih medijskih manipulacija, važno je istaknuti dvije činjenice:

1. jedan od najvećih hrvatskih trenera svih vremena, Ante Kostelić, uživao je status vrhunskog trenera u Programu sufinanciranja rada trenera HOO-a do ožujka 2018. godine, odnosno sve dok je imao rezultatsko pokriće za to, kako i nalažu kriteriji te HOO-ov Pravilnik o kategorizaciji, a kada više nije bilo temelja za to, raspoređen je u drugu skupinu, sukladno rezultatskim ostvarenjima sportaša koje je trenirao;

2. u službenom vodiču HOO-a za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine Ante Kostelić nije bio trener nijednog natjecatelja te je naveden kao član hrvatskog skijaškog tima (Croatian Alpine Ski Team), skupa s Janicom Kostelić koja je također bila članica spomenutog tima. U istom vodiču, publiciranom na engleskom jeziku, objavljen je i podsjetnik na prethodne nastupe hrvatskih olimpijaca na ZOI-ima od 1992. godine, a Ante Kostelić je višekratno istaknut kao otac i trener Janice i Ivice Kostelić te veliki zaslužnik za njihove osvojene medalje“, napisao je HOO i u privitku priložio Vodič za ZOI u Sočiju 2014.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivica Kostelic (@ivicakostelic)