NEVRIJEME U DALMACIJI: Protutnjalo Marinom, Kaštelima – tuča u Dalmatinskoj zagori

Silovito nevrijeme u ponedjeljak prijepodne zahvatilo je dijelove Dalmacije.

Izvor: Media servis

Uslijed velike količine kiše zabilježene su poplave na području Marine, mjesta nedaleko Trogira. Snažno nevrijeme praćeno tučom zabilježeno je i u Dalmatinskoj zagori.

Županijski centar 112 Split je do 11:15 sati zaprimio 100 stotinjak dojava o nevremenu. Došlo je do plavljenja obiteljskih kuća, poslovnih objekata i garaža na području Kaštel Novog, Kaštel Štafilića, Kaštel Starog, Kaštel Lukšića te grada Sinja – Turjaci.

Na terenu su bili vatrogasci i komunalne službe, zabilježeno je preko 70 vatrogasnih intervencija. Na području Živogošća grom je prouzročio požar šume koji je brzo ugašen.

Na području Kaštel Starog četiri vozila upala su u kanal vode. Od Kaštel Starog prema Trogiru, zbog bujičnih poplava DC8 bila je zatvorena do 12:48 sati.

Stvorilo se nekoliko udarnih rupa na kolniku, a kod Seget Vranjica bio je veliki odron na cesti. Od 10:31 sati, zbog kvara na visokonaponskom 10kV vodu Kaštel Stari, bez električne energije ostalo je oko 500 potrošača na području Kaštel Starog i Kaštel Lukšića.