NEVRIJEME I DALJE PRIJETI: U četvrtak mogući jači prolomi oblaka

Nakon što je jučer nevrijeme poharalo dio zemlje, jutros je umjereno do pretežno oblačno u većem dijelu zemlje, ima još kiše i pljuskova u dijelovima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

Na moru puše jaka bura, olujna na udare pod Velebitom, stoga je promet jutros ograničen, prema posljednjem izvješću HAK-a:

Zbog jakog vjetra vjetra samo za osobna vozila otvoren je Paški most.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-Križišće i LC58107 Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

U nastavku dana, osobito poslijepodne, vjetar će slabjeti, a i oborina će se prorijediti. Poslijepodne kakav prolazni pljusak moguće je tek lokalno u Dalmaciji.

Srijeda će u većini krajeva biti suha i pretežno sunčana.

U četvrtak kasnije poslijepodne i navečer nestabilnosti ponovno može biti na sjeverozapadu Hrvatske, pri čemu lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, a tijekom noći na petak i drugdje u unutrašnjosti.

Petak nestabilniji, no u danima vikenda većinom suho i sunčano, javlja N1.