NEUROKIRURG O ŽENI NAPADNUTOJ SJEKIROM: Ozljede su brutalne, na aparatima je, rano je za prognoze

Javnost je ostala šokirana nakon što je u Zagrebu muškarac sjekirom teško ozlijedio svoju bivšu suprugu i ubio njenu kćer, a potom i sam poginuo pod kotačima automobila.

Liječnici se još uvijek bore za život majke. Neurokirurg KBC-a Dubrava primarijus Tonko Marinović za N1 komentirao je stanje majke.

“Bolesnica stara 41 godinu primljena je sinoć u hitnoj službi. Hitni operacijski zahvat je prošao dobro bez komplikacija nakon čega je smještena u jedinicu intenzivnog liječenja.”

“Operativni zahvat je trajao nekoliko sati. Radi se o teškim po život opasnim ozljedama kod kojih je teško reći kakav će biti ishod i posljedice ozljede. Ona je sada na aparatima i o njoj skrbe vrhunski intenzivisti. Na redovitim je snimanjima. Provode se sve potrebne metode intenzivnog liječenja”, rekao je primarijus Marinović.

Doktor nije bio dežuran kad je unesrećena stigla u bolnicu, ali naglašava da je situacija jako komplicirana: “Ozljede jesu brutalne, ali to je naš posao u krajnjem slučaju. Pacijentica je trenutno u komi da se mozak odmori od tako teške ozljede da bismo smanjili potrošnju energije koju mozak inače troši i na taj način mu dali priliku da se što bolje oporavi.”

Na pitanje o potencijalnim posljedicama, liječnik odgovara: “Nažalost, još je prerano da bi se dale ikakve prognoze. Pacijentica će sada biti na intenzivnoj njezi. Po potrebi ako bude dodatnih komplikacija kirurški će se intervenirati.”