NESUGLASJE U DINAMU: Prva momčad i trener Bjelica za sada ne pristaju na manje plaće

Iz Dinama su najprije poslali priopćenje u kojem su naveli kako su odlučili smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice za razdoblje od idućih šest mjeseci.

Ali, samo dan kasnije stiže novo priopćenje u obliku zahvale. Međutim, u tekstu nema ni prve momčadi, a niti trenera Bjelice.

U priopćenju se kaže:

“Uprava GNK-a Dinamo upućuje iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B-momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine.

Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK-a Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu.

Prije svega, odluke su donesene razmišljajući unaprijed o svim poteškoćama koje donosi gospodarska kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogomet, odnosno sportsku djelatnost.

Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenika kluba do prve momčadi, osigurati da nitko od djelatnika ne ostane bez posla u ovom teškom periodu, kao i da u aktualnoj globalnoj krizi koja je zadesila i Hrvatsku svaki djelatnik može i dalje dostojanstveno živjeti.

Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba”, stoji u priopćenju Dinama.

Doznajemo kako su igrači prve momčadi za sada odbili prijedlog koji je pred njih stavila Uprava kluba.

Nije se lako odreći milijuna, jer za neke to znači i 100 do 200 tisuća eura.

Komentiraj