NESTAO SPORTSKI ZRAKOPLOV: Pronađeni ostaci na planini Kapela

Mali sportski zrakoplov nestao je tijekom leta iz Maribora prema Puli.

Izvor: Media servis

U tijeku je akcija potrage, a priopćenje policije prenosimo u nastavku.

“Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite kako je danas, 20. svibnja 2023. oko 12:30 sati, sjeverno od Jezerana, s radara nestao mali zrakoplov „Cirrus 20“ oznake PHYMC, koji je bio na letu iz Maribora prema Puli.

Operativni centar civilne zaštite pokrenuo je akciju potrage i spašavanja zrakoplova.

Na teren su upućeni djelatnici Službe civilne zaštite Karlovac i Gospić, policijski službenici, članovi HGSS-a – stanice Karlovac, Gospić i Ogulin te vatrogasci DVD-a Brinje, a aktivirana je i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Rijeka i Zagreb.

Akcijom potrage i spašavanja na lokaciji koordinira voditelj Službe civilne zaštite Gospić.”

Za sada nema nikakvih tragova, čak ni informacije koliko je osoba bilo u zrakoplovu kada je oko podneva poletio iz Maribora prema Puli, rekao je Hini vatrogasni zapovjednik Zvonimir Lončarić, koji koordinira radom vatrogasaca koji automobilima pretražuju teren, kojeg dobro poznaju, ne bi li uočili nešto novo i neobično, kao naznaku kako suziti prostor pretrage.

Nakon velike potrage, u 19:25 je objavljeno da su pronađeni manji ostaci zrakoplova na području mjesta Mali Makovnik. Taj se lokalitet nalazi nedaleko tunela Mala Kapela blizu najviše točke planine od 888 metara.

Voditelj potrage Joso Živković nije mogao potvrditi jesu li uz nađene dijelove zrakoplova pronađeni i unesrećeni jer očevidne radnje tek počinju i za sada je samo osiguran prostor mjesta nesreće.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!