NESTAO MORNAR IZ SPLITA: Toniju Jurišiću se gubi trag u Atlantskom oceanu

Portal Nestali objavio je da je Toni Jurišić, mornar iz Splita, nestao negdje na području Atlantskog oceana.

Jurišić je rođen 1987. godine u Splitu, a tamo mu je i prebivalište. Nestao je 10. lipnja negdje na relaciji između Gibraltara i Trinidad i Tobaga. Jurišić je mornar na jednom brodu.

“Na području atlantskog oceana između Gibraltara i Trinidad i Tobaga nestao s broda u svojstvu člana posade (mornar)”, stoji u okolnostima nestanka na službenoj MUP-ovoj stranici.

Nestanak se vodi u PU splitsko-dalmatinskoj.

“U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr”, objavljeno je na stranici Nestali.

U Sindikatu pomoraca Hrvatske nadaju se najboljem. Od početka su obaviješteni o nestanku mladog splitskog pomorca, ističu kako je tamošnji Centar za traganje i spašavanje dobro odradio svoj posao i nastavlja s pretraživanjem.

“Hoće li istraga rasvijetliti sve detalje tek ćemo vidjeti, potraga se profesionalno provodi, no treba imatu na umu da je u pitanju jako veliko područje, doslovno – igla u plastu sijena”, kazao je u četvrtak glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan za DNEVNIK.hr.

Na pitanje koliko su učestali slučajevi nestanka pomoraca s broda, Melvan je kazao kako se, nažalost, takve stvari dogode i na brodu i na kopnu te istaknuo kako se svi nadaju najboljem.

Riječ je o brodu za prijevoz ukapljenog plina, grčke kompanije.

Melvan je potvrdio Hini kako je riječ o časniku, da su sa situacijom upoznati od ponedjeljka te da su u kontaktu s obitelji i kompanijom.

Akcija traganja i spašavanja nastavlja se u određenom opsegu, rekao je Melvan dodavši kako se brod, tražeći nestalog hrvatskog časnika, vratio te je, tražeći ga, prešao više od 200 milja.

Melvan je naglasio kako se očekuje, nakon što brod dođe do luke, da policija obavi očevid na brodu i istragu.