NESREĆA U TANZANIJI: Srušio se zrakoplov u Viktorijino jezero, najmanje 19 mrtvih

Troje je mrtvih nakon što se putnički zrakoplov srušio u Viktorijino jezero dok je dolazio na slijetanje u zračnu luku u Tanzaniji.

Izvor: Media servis

Tri su osobe poginule nakon što se mali putnički zrakoplov srušio u Viktorijino jezero dok je dolazio na slijetanje u zračnu luku u Tanzaniji. Vlasti su priopćile da je 26 od 43 osobe u avionu Precision Aira iz obalnog grada Dar es Salaama spašeno i prebačeno u bolnicu. Zrakoplov je letio iz Dar es Salaama za zračnu luku Bukoba kada se dogodila nesreća.

“Uspjeli smo spasiti popriličan broj ljudi”, rekao je novinarima zapovjednik policije pokrajine Kagera William Mwampaghale. “Kada je zrakoplov bio oko 100 metara u zraku, naišao je na probleme i loše vrijeme. Padala je kiša i zrakoplov je pao u vodu. Sve je pod kontrolom”, rekao je.

Zrakoplov je “jutros pao u jezero Victoria zbog oluje i jakih kiša”, navodi Tanzania Broadcasting Corporation. Videosnimke i slike koje su kružile društvenim mrežama pokazuju kako je zrakoplov gotovo potpuno potopljen, a samo njegov rep zelene i smeđe boje vidljiv je iznad vode Viktorijinog jezera, najvećeg jezera u Africi. Dijete je bilo među 39 putnika na letu, priopćio je zrakoplovni prijevoznik.

U međuvremenu je broj poginulih narastao na 19, objavio je premijer Kassim Majaliwa.

“Svi Tanzanijci pridružuju vam se u žalovanju za ovih 19 ljudi koji su izgubili živote”, rekao je Majaliwa novinarima u Bukobi.