NESREĆA U PODMORSKOJ ŠPILJI: Mađarski ronilac nestao na otoku Cresu – potraga se nastavlja

policija, hrvatska, patrolni brod

MRCC – Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci izvijestila je o akciji traganja za nestalim mađarskim roniocem – priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Sve se događa na predjelu podmorske špilje kod rta Tarnaja, na otoku Cresu, gdje je nestao mađarski ronioc T. M. (33).

Traganje za njim počelo je poslije podne u 15,20 u blizini otočića Plavnika.

Nakon nekoliko urona policijskih ronioca od potrage se moralo odustati zbog slabe vidljivosti i noći, a nastavit će se u subotu, 27. kolovoza.

Županijskoga centra 112 u Rijeci primila

Dojava o nestanku ronioc zaprimljena je preko Županijskog centra 112 u Rijeci, poziv je poslao naš državljanina koji je svojom brodicom „Supatarska“ prevezao skupinu od deset ronilaca s voditeljem L. B. – svi mađarski državljani – u blizinu otočića Plavnika.

Tamo su oko 14 sati počeli roniti u organizaciji ronilačkog kluba registriranog u Hrvatskoj.

U očevidu su djelatnici Lučke kapetanije u Rijeci i policijski službenici utvrdili prema izjavama ostalih ronioca iz skupine, da je mađarski ronilac nestao u 14,45 sati, odmah nakon što je izronio.

Svi ronioci su bili na turi na predjelu podmorske špilje u koju se ulazi na dubini od 16 metara, odakle vodi uži prolaz do komore čiji je ulaz na 20 metara dubine, a samo dno komore doseže dodatnih 35 metara dubine.

Ostali ronioci nisu ozlijeđeni.