NESREĆA U GAREŠNICI: Pijan usmrtio 76-godišnjaka koji je gurao bicikl

U prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Garešnici smrtno je stradao 76-godišnjak koji je bez reflektirajućeg prsluka kolnikom gurao neosvijetljeni bicikl, izvijestila je u petak bjelovarsko-bilogorska policija.

U priopćenju se navodi:

U četvrtak 25. ožujka oko 19.50 sati, u Graničarskoj ulici u Garešnici, u smjeru Kajgane, 30-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom „Ford Focus“, bjelovarskih registracijskih oznaka. Desnom stranom vozila prilikom obilaženja, zapeo je za neosvijetljeni bicikl i 76-godišnjeg pješaka koji je gurao bicikl bez reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće odjeće, krećući se kolnikom uz desni rub ispred vozila, u istom smjeru, pri čemu su pješak i bicikl odbačeni u putni jarak. Vozač se vozilom zaustavio, te pozvao hitne službe.

Zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda 76-godišnjak je Hitnom medicinskom pomoći prevezen u Opću bolnicu Bjelovar, gdje je nakon ukazane liječničke pomoći preminuo.

76-godišnjak je prva žrtva ove godine na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Temeljem naloga zamjenice Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru na tijelu smrtno stradalog će se danas, 26. ožujka, obaviti obdukcija.

Osnovano se sumnja da je 30-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola, počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, zbog čega je uhićen i doveden u službene prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje.