NESREĆA NA A1: Prevrnuo se autobus – ozlijeđeni vozači i šestero putnika

Zimski vremenski uvjeti popraćeni snježnom mećavom uzrokovali su probleme u prometu.

Kretanje autocestom A1 bilo je otežano te je noćas oko 2:22 kod izlaza Jastrebarsko, u smjeru Zagreba, došlo do slijetanja i prevrtanja autobusa Autoprevoza Požega.

Očevid je u tijeku, a policija za sada javlja da ima više ozlijeđenih.

Iz tvrtke Arriva, koja je preuzela APP, potvrdili su za Dnevnik.hr da su ozlijeđeni vozači autobusa te šestero putnika.

”U trenutku nezgode u autobusu je bilo 13 putnika i dva vozača. U prometnoj nezgodi su ozlijeđeni vozači autobusa i 6 putnika. Ozlijeđenima je pružena prva pomoć.

Naši djelatnici su na mjestu događaja i pružaju podršku i pomoć putnicima. Očevid na mjestu događaja je završen, a uzrok nesreće se utvrđuje.

Ono što trenutno možemo potvrditi da je vozilo bilo tehnički ispravno i da su vozilom upravljali iskusni vozači koji su radili sukladno Zakonu o mobilnim radnicima.

Sigurnost putnika na prvom je mjestu te u skladu s navedenim sva vozila našeg voznog parka, osim obveznih zakonskih pregleda, prolaze kroz stroge interne tehničke kontrole.

Slijedom toga, sukladno internim procedurama, svako vozilo obvezno prolazi kompletan interni tehnički pregled svakih 8 tjedana, a zadnji interni pregled na autobusu koji je sudjelovalo u nezgodi izvršen je krajem prosinca 2020. kao dio obvezne redovite interne tehničke kontrole.

Ovom prilikom izražavamo žaljenje zbog ovog nesretnog slučaja te stojimo na raspolaganju svim putnicima”, odgovorili su.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja također su imali posla. Naime ekipa HGSS-a spasila je tri osobe i psa koji su bili zameteni na području Matić poljane, nekoliko kilometara od Mrkoplja prema Samarskim stijenama.

Zimski uvjeti na cesta još su aktualni te HAK, između ostalog, javlja o zabrani prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II, državnu cestu DC1, staru cestu kroz Gorski kotar i državnu cestu Kapela-Žuta Lokva-Senj.

Komentiraj