NESREĆA KOD TUNELA UČKA: U bolnici preminulo i dijete – vozač vozio u suprotnom smjeru

Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, jučer je nažalost u bolnici preminulo dijete teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se dogodila istog dana oko 4 sata ujutro kod tunela Učka. 

U priopćenju PU primorsko-goranske dalje se kaže:

Drugih dvoje putnika (53 i 60 godina) iz vozila kojim je upravljao vozač koji je preminuo na mjestu prometne nesreće, su teško ozlijeđeni, dok su vozač i putnici iz drugog osobnog vozila u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđeni.

Nakon nesreće iz policije je išlo priopćenje:

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 19. kolovoza oko 4 sata na autocesti A8, u blizini tunela Učka smrtno je stradao 37-godišnji državljanin Njemačke, vozač osobnog vozila njemačkih registracijskih oznaka.

Prema dosad utvrđenom stradali je išao iz smjera Pule u smjeru Matulja, nepropisno se krećući kolničkim trakom namijenjenim za promet vozila iz suprotnog smjera te je došlo do sudara s osobnim vozilom, također njemačkih registracijskih oznaka koje se propisno kretalo u smjeru Pule.

37-godišnji vozač preminuo je na mjestu prometne nesreće.

Zbog zadobivenih ozljeda u KBC Rijeka prevezeno je jedno dijete i dvoje putnika (53 i 60 godina) iz vozila stradalog vozača te vozač (25 godina) i dva putnika (32 i 33 godine) iz drugog osobnog vozila.

Svi ozlijeđeni su njemački državljani, a prema dosadašnjim saznanjima neki od njih su zadobili teške ozljede.

Policija nastavlja s utvrđivanjem svih okolnosti ove prometne nesreće.

Zbog prometne nesreće, promet na ovoj dionici je bio zatvoren do 7.20 sati.