NESREĆA KOD N. GRADIŠKE: U Mercedesu poginuo muškarac – vozio 150 km/h

U slijetanju automobilom s ceste u nedjelju popodne je u Zapolju kod Nove Gradiške poginuo 31-godišnji vozač, doznaje se iz PU brodsko-posavske.

Nesreća se dogodila oko 13 sati, a u automobilu je vozač bio sam, potvrdila je Hini glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Izvijestila je i da se 50 minuta nakon ove teške nesreće na novogradiškom području dogodila još jedna, u kojoj su teško ozlijeđene dvije osobe.

U mjestu Smrtić sudarila su se dva automobila, a Hitna pomoć u bolnicu je odvezla vozača jednog automobila i putnicu iz drugog.

Za obje nesreće još uvijek traje utvrđivanje okolnosti u kojima su se dogodile, rekla je Nuić.

Kako doznaju 24sata neslužbeno, muškarac koji je poginuo vozio je brzinom oko 150 km/h po cesti na kojoj je ograničenje brzine 50 km/h. Kotačima je otišao na zelenu površinu, odvalio električni stup i završio u ogradi obiteljske kuće.

OU brodsko.posavska je izdala na kraju priopćenje:

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas, u 13 sati, u Zapolju, smrtno je stradao 31-godišnjak.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, te je prilikom vožnje koristio mobitel (što umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom).

Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste (mokar kolnik), te atmosferskim prilikama (kiša), 31-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, prešao na travnatu površinu i u zanošenju sletio u odvodni kanal. U daljnjem nekontroliranom kretanju automobil je udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete, te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo, udarivši nakon toga u tri stabla (voćke).

Vozač je ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao.

Prilikom udara automobila u stup javne rasvjete, došlo je do pucanja metalnih vodiča i prestanka isporuke električne energije o čemu je odmah obavještena mjerodavna služba zbog saniranja štete.

Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati, policijski službenici su za promet zatvorili županijsku cestu 4158 u Zapolju, te promet preusmjeravali obilazno.

Policijski službenici protiv vlasnice vozila donose prekršajni nalog (davanje automobila osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

O prometnoj nesreći policija dostavlja obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.