NESLAVNI REKORDER: Slavonac ima 1.509 prometnih prekršaja – nikada nije ni imao dozvolu!

Ilustracija
Ilustracija

Riječ je o 48-godišnjaku iz Semeljaca, sela u Slavoniji, koji je apsolutni slavonski, a čini se i hrvatski, “rekorder” po ukupnom broju prometnih kazni nikada nije ni položio vozački ispit, odnosno nema dozvolu!

“Najviše prekršaja – 1.024 imao je zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno ne vodi se u evidencijama vozača. Prema našim evidencijama najviše prometnih prekršaja počinio je na području koje pokriva naša policijska uprava”, doznaje Glas Slavonije od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

Tako se čini, prema podacima iz policije, da 48-godišnjak i ne vozi daleko od kuće, no dandanas nije se odlučio položiti vozački ispit.

Glas Slavonije je već nekoliko puta pisao o njemu. Posljednji put u srpnju prošle godine kada je imao 1.124 kazni. S obzirom na to da ih je do sada prikupio već 1.509, očito je da je u nešto manje od godine dana kažnjen još nevjerojatnih 385 puta!

Policija je očito svoj posao u ovom slučaju odradila te prijavila 48-godišnjaka nadležnim institucijama, no čini se da su one ovaj put nevjerojatno zakazale. Iako je već do 2013. bio nekoliko puta u pritvoru, čini se kao da čim iziđe iz zgrade policije, ponovno sjedne za upravljač automobila i odveze se njime. Do spomenute godine uspio je skriviti i četiri prometne nesreće, a dva je puta morao i na triježnjenje jer je zaustavljen dok je vozio pijan.

Kako 48-godišnjaka spriječiti da više ne ugrožava promet, pitanje je koje zanima mnoge Semeljčane.

“Nedavno je kupio crnog Mercedesa i svakodnevno se vozi kroz mjesto. Ovaj slučaj već je za Guinnessovu knjigu rekorda. Nije on inače problematičan kao osoba, ali da netko drugi ima toliko prekršaja, vjerojatno bi godinama bio u zatvoru”, kažu mještani.

U ovom slučaju, prema svemu sudeći, nadležni sud svoj dio posla nije odradio dobro, a i novčana kazna ga ne može spriječiti u namjeri da i dalje vozi. Kako se ovaj slučaj “vuče” godinama, izgledi da ga “popratimo” i kod 2000. prekršaja ne čine se nemogućom misijom.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!