NERIJEŠENO U MOSKVI: Protiv Rusije 0:0 – Livaković spašavao Hrvatsku

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine igrala je protiv Rusije na stadionu Lužniki u Moskvi.

Problem za Hrvatsku već prije početka utakmice. Ozlijedio se Gvardiol, pa je utakmicu počeo Duje Ćaleta-Car, igrač koji za svoj Marseillea nije odigrao niti jednu utakmicu.

Hrvatska je slabo krenula, Rusija je bila bolja i u 15. minuti sjajnom obranom Livaković spašava. Zaharjan je odlično pucao s vrha šesnaesterca pod gredu, ali ju vrškom prstiju Livaković poslao u korner.

Naši su se trgnuli u posljednjih pet minuta prvog poluvremena. Najprije je u 40. minuti Mateo Kovačić lijepo je gurnuo prema Kramariću, ači je istrčao Guilherme i otklonio opasnost.

Tri minute kasnije Perišić puca pokraj gola. U nastavku u 46. odmah prilika za Rusiju. Ionov je pucao oštro, ali Livaković je bio na mjestu.

U 62. prilika za Rusiju. Ionov je prešao nekoliko naših igrača, ušao u šesnaesterac, dao do Golovina, ali srećom zaleđe.

Opet velika prilika za Rusiju. U 66. kombinacija Ionov-Zaharjan, ali srećom Livaković je opet brži i pokupio je loptu ispred mladog napadača i sačuvao 0:0.

U 70. Ivanušec ulazi umjesto Pašalića, a u 75. Perišić i Kramarić napuštaju igru, ušli su Oršić i Livaja.

U 82. izborio se za jednu loptu Ivanušec i opali, ali je vratar siguran.

U 92. Kovačić je ispremiješao rusku obranu i zavrnuo loptu, koja je prošla pokraj vratnice.

Sve što valja pamtiti je da je Hrvatska odnijela bod iz Moskve.

RUSIJA: Huilherme – Fernandes, Diveev, Džiklja, Karavaev – Kuzjaev, Barinov, Golovin – Ionov, Mirančuk, Zakharjan

HRVATSKA Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozović, Kovačić – Vlašić, Pašalić, Perišić – Kramarić