NEREDI TORCIDE U PORTUGALU: Pred utakmicu zamaskirani u crnom bacali stolice i baklje

U sjevernom portugalskom gradu Guimaraesu izazvali su nerede navijači Hajduka – u noći s utorka na srijedu bacali su baklje, stolice i boce po kafićima, izvijestile su portugalske novine O Jogo i A Bola.

Objavljene su snimke na kojima se vidi kako ljudi u kafićima ustaju i bježe iz kafića dok grupa zamaskiranih, većinom obučenih u crno, nasrće bacajući stolice i baklje.

“Panika u Guimaraesu: deseci bježali s trga kako bi umakli ultrasima Hajduka”, izvijestile su sportske novine Record.

“Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bježali iz kafića”, naveo je O Jogo dodajući da je oko 150 navijača splitskog kluba sudjelovalo u tome.

Podsjećamo, Vitoria Guimaraes i Hajduk će u srijedu u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) igrati uzvratnu utakmicu 3.pretkola Konferencijske lige.

Hrvatski doprvak je prije tjedan dana pobijedio 3-1 na Poljudu pred 32.000 gledatelja te tada nisu zabilježeni neredi.

Navijači Vitorije su jedni od strastvenijih navijača u Portugalu no posljednjih dana nije bilo naznaka da bi moglo doći do obračuna navijačkih skupina.

Od 154 identificirana navijača, organi reda tvrde da je među navijačima bilo 122 Hrvata, 23 državljana Portugala i devet osoba drugih zemalja, javlja Media servis.

Šteta koja je napravljena nije velika i što je najbitnije da nema ozlijeđenih, te nisu podnesene kaznene prijave. Utakmica počinje u 18 sati, a Splićani imaju prednost od 3-1.