NERED U KBC ZAGREB: Naručeni pacijenti čekali u redu – mnoge vratili kućama

U petak ujutro deseci pacijenata čekali su u redu pred “Zelenom zgradom” na Rebru kako bi obavili pretragu na koju su naručeni.

Dio njih nije uspio doći do laboratorija. “Dobio sam termin za laboratorij na Rebru u petak u 7:44. Točno u to vrijeme. Došao sam petnaestak minuta ranije kako bih bio siguran da neću kasniti. Dočekali su me deseci pacijenata koji su stajali u redu ispred zgrade, bili su naručeni”, ispričao je čitatelj za DNEVNIK.hr.

Kaže kako su pacijenti neko vrijeme nepomično stajali na suncu, a onda se red pomalo počeo pomjerati prema vratima.

U jednom trenutku je, navodi, kroz vrata izašla djelatnica koja je samo rekla – “Tko nije za krv, može ići”. “99 posto nas je čekalo za laboratorij, za krv, uključujući i mene”, rekao je čitatelj.

Nakon nešto više od pola sata, ušao je u zgradu i čekao i dalje u redu, ovaj put – za prijemni šalter.”Bilo je nervoznih ljudi, negodovali su jer ovo nije normalno. Ovakvi prizori su se mogli tolerirati kad je bila korona pa je trebalo držati razmak, no tu nema ni razmaka ni ničega. Jedna od žena je bila trudna, jedva je stajala na nogama”, dodaje.

“To je apsurdno. Zašto sam naručen u 7:44, ako sam do šaltera došao u 8:30? A nisam još ni blizu tome da budem obrađen”, pita se.

Par minuta nakon toga, kaže čitatelj, pacijenti koji su i dalje stajali u redu ispred zgrade – poslani su kućama.

“Rekli su da oni koji su ušli u zgradu – mogu ostati, ostali nek se vrate neki drugi dan, iako su naručeni”, rekao je.