NEPRIJAVLJEN PROSVJED U ZAGREBU: Protiv covid potvrda i Stožera – policija sve snima

Organizator velikog prosvjeda u Zagrebu protiv covid potvrda, ali i ukupno protiv Stožera i njegovih odluka, je građanska udruga Inicijativa prava i slobode, a prosvjed podržava i ultrakatolička udruga Vigilare.

Autobusom su prema Zagrebu krenuli mnogi iz Dalmacije, najavljeno je više desetaka autobusa. Iz Šibenika stižu četiri autobusa, a iz Zadra njih pet, objavili su iz Inicijative prava i slobode. Autobusi kreću i iz Rijeke, Istre i Osijeka, tvrde organizatori. Čelnik Vigilarea Vice Batarelo tvrdi da bi na prosvjed trebalo stići oko 100 autobusa.

Prosvjed nije prijavljen, a zagrebačka policija najavila je da će snimati ovo okupljanje.

“Prema prikupljenim saznanjima s društvenih mreža, u subotu, 20. studenoga 2021. godine s početkom u 15 sati na lokacijama Trg žrtava fašizma, Trg Francuske Republike, Trg kralja Tomislava i Trg bana Josipa Jelačića održat će se neprijavljeno javno okupljanje.

Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja zagrebačka će policija audio-vizualno snimati navedeno javno okupljanje na mjestu okupljanja i trasi kretanja”, navodi se u priopćenju.

”Ne damo vam djecu!”, skandiraju prosvjednici jednoglasno. ”Plenkoviću odlazi!”, nastavljaju.’Srce našeg naroda kuca zajedno! Ne COVID potvrdama”, kaže govornik koji je student.

Prosvjednici su zapjevali, čuje se Thompsonova pjesma ‘Lijepa li si’. Čuje se i pjesma: ‘U boj, u boj, za narod svoj’.

Među okupljenima je i Miro Bilj, kao i Josip Mateša koji je izradio zlatno tele na kojem piše COVID-19. On je javnosti poznatiji kada je na splitskom prosvjedu iz 2018. godine na glavi nosio napravu koja je podsjećala na vaginu – jaram. Tu je i Zlatko Hasanbegović, koji kaže: “Mi živimo u opasnom trenutku kada se odlukama paradržavnog i parapolitičkog tijela ograničavaju ljudska prava”.

Bulju su skandirali, a on kaže: “Narod je na strani slobode. Narod je protiv diktature. Narod je protiv ugrožavanja ljudskih prava i sloboda. Besmislenost COVID potvrda govori narod”, kaže gradonačelnik Sinja Mirko Bulj.

Inače je 65 osoba, većinom necijepljenih, nažalost preminulo u posljednja 24 sata, a novozaraženih koronavirusom je 5.614. Više od dvije i pol tisuće pacijenata je na bolničkom liječenju, a 320 ih je na respiratoru.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!