NEPRAVOMOĆNO: U aferi SMS – Vargi tri i pol, a Curiću dvije godine zatvora

Franjo Varga i Blaž Curić, optuženi u aferi SMS, proglašeni su krivima u današnjoj nepravomoćnoj presudi na osječkom županijskom sudu. Vargi je sud dodijelio kaznu od 3 i pol godine zatvora, a Curiću dvije godine.

Izvor: Media servis

Varga i Curić nisu se pojavili na izricanju presude, kao ni njihovi odvjetnici. Došao je samo drugi Curićev branitelj Berislav Krnic koji je poručio: “Podnijet ćemo žalbu.”

”Naravno da ćemo u nastavku ovog postupka podnijeti žalbu jer imamo dosta razloga. Ako ste bili prisutni tijekom postupka, vidjeli ste što se događalo, i mislim da možete barem djelomice prihvatiti naše nezadovoljstvo.”

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković poručio je da je USKOK zadovoljan osuđujućom presudom.

”USKOK je zadovoljan osuđujućom presudom ova dva okrivljenika. Što se tiče kazneno-pravne sankcije, kada primimo pisani otpravak u kojem će biti detaljnije obrazložene otegotne i olakotne okolnosti kod svakog od njih, odlučit ćemo o podnošenju žalbe na kaazneno-pravnu sankciju.”

Podsjetimo, USKOK je Vargu teretio da je, od sredine 2017. do rujna 2018., izrađivao lažnu SMS prepisku kojom je trebao dokazati da su bivši čelnik “Dinama” Zdravko Mamić i bivši vlasnik “Agrokora” Ivica Todorić žrtve politički montiranih postupaka, zbog čega mu se sudilo za sprječavanje dokazivanja, a Curića da mu je pomogao jer mu je, u rujnu 2018. dojavio da je pod istragom.

Komentiraj