NEPOZNAT IZNOS TRANSFERA: Brekalo s jednom nogom u Berlusconijevoj Monzi

Ni jedan medij u Italiji nije objavio koliko će Monza platiti milijuna eura hrvatskom nogometašu. Brekelo po Transfermarktu trenutačno vrijedi 7,5 milijuna eura. 

Na Apeniskom polutoku gotovo da nema medija koji nije objavio da je A-ligaš Monza zainteresirana za hrvatskog nogometaša Josipa Brekala. Vlasnik kluba je poznati medijski i nogometni tajkun Silvio Berlusconi, koji je, prema pisanju talijanskih medija, zaljubljen u igru Brekala, kojeg je gledao dok je igrao u Torinu, čiji je trener Hrvat Ivan Jurić i njegova se momčad trenutačno nalazi na vrlo dobrom 9. mjestu jedne od najjačih nogometnih liga u svijetu.

Direktor kluba Monza je Adriano Galiani, dugogodišnji potpredsjednik i menadžer Milana u vrijeme predsjednikovanja Bersluconija i kada su zajedno osvojili brojne titule prvaka i Cupa Italije, Europe i svijeta. Lukavi i sposobni Berlusconi, koji je na predstojećim političkim izborima bio u koalaciji s Giorgiom Meloni i Matteom Salvinijem, kupio je Monzu dok je bila u B-ligi i jeftinija – sada je dvostruko skuplja i ne vjerujem da će vlasnik kluba škrtariti na Josipu Brekalu..

Jedan hrvatski medi je objavio da je Brekalov klub Wolfsbung ranije za hrvatskog igrača tražio odštetu 15 milijuna eura da i kako će sada znatno  manje koštati jer mu istječe ugovor. To je novinarska kombinatorika;nitko ne zna koliko će milijuna eura dobiti Brekalo! Naime, listovi i portali koji stalno prate novčani transfer nogometaša iz cijeloga svijta nije objavio ni slovca koliko za potpis ugovorta može dobiti…

Kad je u pitanju Berlusconi, koji je vlasnik Grupe Mediaset u gradu Segrete kraj Milana, mnogi znaju da on ne škrtari, osobito kad mu se dopada igrač kojega želi u svom klubu. Osim toga, Grupa Mediaset iz godine u godinu bilježe visoku dobit, pa ne trebalo biti problema s povoljnom isplatom Josipa Brekala…

(Armando Černjul)