NEPOBJEDIVI: Braća Sinković osvojili su naslov Europskog prvaka

Valent i Martin su u Münchenu nakon što je posada Španjolske povela na početku, a naš je zlatni dvojac imao minimalni zaostatak, ubacili su u brzinu više.

Izvor: Media servis

I na 1250 metara već bili pola čamca u prednosti. Na kraju su Sinkovići Španjolce iza sebe ostavili dvije sekunde i 53 stotinke.

Treća je bila posada Litve. Ovo je 22. uzastopna pobjeda braće Sinković.

Iako im je to 14 uzastopna medalja i 22. pobjeda u nizu Sinkovići nisu skrivali oduševljenje najnovijim zlatom.”Presretni smo s Europskom titulom! Bilo je teško kao što smo i očekivali, Španjolci su bili odlični protivnici, čak su nas i iznenadili, krenuli jače nego što smo mislili. Ali mi smo se dobro osjećali u čamcu, bila nam je dobra tehnika, odličan ritam tako da smo odlučili nastaviti veslati svoj tempo. Na kraju se pokazalo kao dobra i dobitna odluka. Španjolci su posustali malo zadnjih 1000 metara iako znamo da imaju dobar finiš pa se nismo smjeli opustiti”, rekao je Valent Sinković, a jednako sretno trku je prokometirao brat Martin.

“Presretni smo. Nakon šest godina titula u dvojcu na pariće u staroj i najdražoj disciplni. Sada nas čekaju tri dana odmora i nakon toga idemo na pripreme za Svjetsko prvenstvo. Nadamo se da više nećemo imati ozljeda , da ćemo ove pripreme odraditi 100% i da ćemo biti još bolji na Svjetskom prvenstvu”, poručio je Martin Sinković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!