NEODGOVORNOST: Muškarac (47) zaražen koronom sjedio u varaždinskom kafiću

Varaždinska policija kazneno prijavila 47-godišnjaka osumnjiečnog za širenje i prenošenje zaraznih bolesti, jer je zatečen u ugostiteljskom objektu iako je pozitivan na koronavirus.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Dana 31. listopada oko 10.30 sati, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su dojavu da navedeni, kao COVID-19 pozitivna osoba, krši mjeru samoizolacije i liječenja u kući.

Postupajući po dojavi, istog su zatekli oko 11 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetskim prijevozom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, prevezen na adresu boravišta.

Kako je utvrđeno, isti je, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio u kontaktu s tri osobe, a prije toga sa više djelatnika jedne zdravstvene ustanove.

O navedenom je događaju izvještena Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, radi poduzimanja mjera i radnji iz njihovog djelokruga rada. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Odgovori