NEOČEKIVANA SUDBINA: Heroj nacije koji je likvidirao džihadistu iz Berlina mora se skrivati

luca scata

Luca Scata (29), talijanski policajac, koji je radio tek devet mjeseci, ispalio je metak u Anisa Amrija, koji je na božićnom sajmu u Berlinu kamionom pokosio 12 ljudi i ozlijedio 48.

Terorist iz Tunisa je pritom ranio u rame njegovog kolegu Christiana Movia (36).

Scata je postao heroj nacije, ali je sada u velikoj opasnosti od osvete fanatičnih džihadista.

Prema onom što pišu talijanski mediji, on se sada skriva radi vlastite sigurnosti.

“Platit ćete jer ste ubili Alahovog glasnika. Umrijet ćete sporo i bolno”, bile su prijetnje koje su se pojavile na društvenim mrežama.

I talijanski policajci su upozoreni na veću pripravnost jer bi džihadisti mogli napraviti neke osvetničke napade.

Ministar unutarnjih poslova Marco Minetti zahvalio im se i rekao da zahvaljujući njima Talijani mogu imati bezbrižne blagdane.

Podsjećamo na sam događaj, ubojstvo terorista, kako ga je medijima opisao u izjavi talijanski ministar unutarnjih poslova Marco Minniti:

“Tijekom rutinske kontrole zaustavili su muškarca koji im se učinio sumnjivim. On je neoklijevajući iz ruskaka izvadio pištolj i upucao policajca koji ga je zatražio dokumente. Muškarac je ubijen i istraga je pokazala kako se bez sumnje radi o Anisu Amriju, osumnjičenim za teroristički napad u Berlinu. Bio je najtraženiji čovjek u Europi, a oni su ga odmah identificirali i neutralizirali. To znači da naše sigurnosne službe dobro rade. Ova dvojica nevjerojatnih, iznimno mladih muškaraca, jednostavno radeći svoj posao, učinili su iznimnu stvar za nas.

O tome kako je likvidiran Anis Amri pisali smo OVDJE.

Komentiraj