NENAD STAZIĆ: Zašto Brozić Perić nije zabranila da djeca bez pratnje odraslih idu u crkvu?

Unatoč odluci Upravnog suda zagrebački Centar za socijalnu skrb životnim partnerima Ivi Šegoti i Mladenu Kožiću priječi pravo na udomljavanje.

Izvor: Media servis

Saborski zastupnici su iskoristili slobodna izjašnjavanja kako bi upozorili da je riječ o kaznenom djelu i da prozovu odgovorne.

Vidno izrevoltiran Marko Vučetić je istaknuo da je životnim partnerima udomiteljstvo uskraćeno zbog protuhumane argumentacije koja proizlazi iz slojeva društva da njihov reducirana pogled, reducirana ljubav ili reducirano roditeljstvo treba biti mjera humanosti čitave države. Tvrdi da ti slojevi društva Hrvatsku žele svesti na manijakalnu tvorevinu.

‘‘Ovo je potpuno neprihvatljivo jer ovi zagovornici reducirane ljubavi i reducirane zbilje ne shvaćaju da spolni čin i seksualnost ne ulaze u područje odgoja, udomiteljstva i posvajanja‘‘.

Bilo bi čudno da nije reagirao Hrvoje Zekanović. ‘‘Hrvatski narod jasno i glasno je rekao što misli. S dvije trećine je rekao da je brak zajednica isključivo žene i muškarca, a udomljavanje i posvojenje je zakonom regulirano isključivo za bračne zajednice‘‘.

A potom je SDP-ovac Nenad Stazić Zekanovićeve stavove i namjere usporedio s Hitlerovim rješenjima za homoseksualce – koncentracijske logore.

‘‘Zekanović bi očito htio da se ta praksa nastavi i u Hrvatskoj. E pa neće dok je ovdje SDP-a. Dizat ćemo svoj glas i protiv Zekanovića i protiv te Tatjane Brozić Perić i protiv njene ministrice Vesne Bedeković koja ne poduzima ništa‘‘.

Tvrdi da je šefica Centra Brozić Perić napravila kazneno djelo, da se postavlja iznad Upravnog suda i da ju je resorna ministrica Vesna Bedeković do danas trebala smijeniti. A ima i pitanje za šeficu Centra za socijalnu skrb.

‘‘Zašto ta Tatjana Brozić Perić nije zabranila da djeca bez pratnje odraslih idu u crkvu jer im tamo prijeti veća opasnost od popovske pedofilije nego što im prijeti udomljavanje kod homoseksualnih parova. To bi bila briga za djecu“.

Komentiraj