NENAD PERIŠ IZ BEOGRADA: “Došli smo do kraja, danas odlazim sa svojim sinom kući”

Cijelo poslijepodne brojni građani dolazili su se oprostiti od Splićanina Mateja Periša ispred svetišta Ante Padovanskog u Beogradu.

Beogradska nadbiskupija i župa na ispraćaju su položile 27 ruža, a beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar kazao je:

“Naša beogradska nadbiskupija i svi vjernici, katoličke i pravoslavne crkve, pratili smo pokojnog Mateja kad je nestao. Prva zajednička moltiva za njega bila je u ovom svetištu”, kazao je.

Nenad Periš zahvalio je novinarima i okupljenima te “velikom srcu koji mi je Beograd dao iako je moj sin ovdje završio život”. Kazao je da su mu pomogli da osjeti ljudsku ljubav, suosjećanje i sve što čovjek u takvim trenucima treba.

Zahvalio je MUP-u Srbije koji je “obavio nevjerojatan posao. Prvo ljudski kontakt, a onda i profesionalni da saznam detalje koji su dolazili na vidjelo. Još jednom hvala svakom policajcu, načelniku i svima koji su sudjelovali u tome”, rekao je i zahvalio hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova, svim novinarima, snimateljima, redakcijama:

“Pokazali ste da ste ljudi i da u ovako teškim situacijama ipak znate raliku između vijesti i boli koju takva vijest može prouzročiti svakome tko se u takvoj situaciji nalazi”, rekao je Periš i zahvalio svećenicima i crkvi te svima koji mole za Mateja.

“Došli smo do kraja, danas odlazim sa svojim sinom kući, okrećem novu stranicu života koja će biti prožeta sjećanjima iz Beograda”,  rekao je i kazao kako misli da će sada biti bolji čovjek, a da “božji poziv Mateju ima dublje značenje”.

Najavio je kako će u Splitu sprovod biti u uskom krugu obitelji.

Podsjećamo, dvadesetsedmogodišnji Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. prosinca 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a u srijedu ujutro je njegovo tijelo nađeno i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje, nizvodno od Beograda.