NENAD BJELICA: VAR nije smio poništiti gol iz penala, a Ljubičić je bio vulgaran prema meni

”Nije mi samo jasno zašto je VAR poništio taj 11-erac kad to nije njegova nadležnost”, rekao je za Novu TV trener Osijeka Nenad Bjelica nakon utakmice u Splitu gdje je u derbiju Osijek odigrao s Hajdukom 0:0.

“VAR ne može poništiti 11-erac nego samo glavni sudac koji ga je poništio nakon minutu i pol. On to može poništiti nakon pet, deset sekundi jer je on to vidio. Međutim, on to nije vidio, a vidio je to VAR. To su te nelogičnosti i ti apsurdi VAR-a o kojima sam pričao u Poljskoj, pa u Dinamu i sad u Osijeku. Žao mi je da se to dogodilo.”

Pojasnio je Bjelica i detalje oko svog isključenja u drugom dijelu utakmice, nakon što je burno reagirao poslije jednog starta Lovrencsicsa.

”Nisam imao sukob s Franom Jovićem. Tražio sam žuti karton za Lovrencsicsa, a onda je bio sukob s igračem Hajduka Ljubičićem koji je bio vulgaran prema meni, a mogu mu otac biti. To je bio razlog, Joviću nisam uputio ni jednu riječ”, rekao je Bjelica za Novu TV.

Nije želio reći što mu je mladi igrač Hajduka rekao. ”Nije važno, ali to je vulgarno za jednog dečka koji je tek počeo igrati nogomet. Mogu mu biti otac, možda ću ga jednog dana trenirati. Ima toga jako puno, u prvom poluvremenu me Kalinić ušutkavao i tražio za mene žuti karton, ali to je do njih. Igramo utakmicu… Sigurno da je ta odluka da se poništi gol unijela malo nervoze. Gol je poništen neopravdano. To treba jasno i glasno reći. Ne komentiram suđenje, govorim o VAR-u. Uvijek VAR komentiram, sigurno da VAR nije mogao poništiti taj gol. Što će reći suci, to je sve bla bla bla, ali imam potvrdu da je to VAR poništio.”